SUBARU Impreza

Siguranță

SIGURANȚA SUBARU.

În Impreza, conduci calm și relaxat. Știind că siguranța este o prioritate majoră la Subaru – ceea ce nu este surprinzător pentru un fost producător de aeronave. Astăzi la Subaru totul se învârte în jurul tău la volan: Pentru siguranța ta dezvoltăm, testăm, dezvoltăm în continuare, testăm din nou … Și nu doar astăzi, ci de mai bine de 50 de ani. Cu cele mai noi sisteme de prevenire și protecție a accidentelor în caz de urgență, precum și cu sistemul AWD simetric, Subaru urmărește un singur obiectiv: un viitor cât mai liber posibil de accident.

SIGURANȚĂ PRIMARĂ

Un aspect primar, important de siguranță este designul de bază al vehiculului. O vizibilitate bună, o poziție confortabilă a scaunelor și o funcționare intuitivă, de exemplu, contribuie la o conducere relaxată și sigură.

Vizibilitate în toate direcțiile

Poziția ridicată a scaunelor, ferestrele înalte și stâlpii subțiri reduc punctele oarbe și vă oferă o vedere excelentă pe toate părțile.

SIGURANȚĂ PREVENTIVĂ

Datorită celor mai noi tehnologii precum EyeSight, siguranța preventivă ajută la evitarea coliziunilor.

Asistent lumini de drum

În timpul deplasărilor pe timp de noapte sistemul va comuta automat lumina de drum cu cea de întâlnire atunci când detectează vehicule care se deplasează în aceeași direcție sau circulă din sens invers.

Asistentul de unghi mort

Senzorii din jurul mașinii vă avertizează cu privire la vehiculele din punctul mort. Veți fi, de asemenea, avertizat cu privire la apropierea traficului transversal, de exemplu, dacă vă retrageți din parcare.

Faruri adaptative

Când parcurgeți un traseu cu serpentine farurile se rotesc în funcție de unghiul de direcție. Acest lucru îmbunătațește vizibilitatea în viraje pe timp de noapte.

Sistem de frânare automată la mersul cu spatele

Cei patru senzori din bara de protectie spate nu activează doar alarma atunci când vă apropiați prea mult de un obstacol din sens invers. Cand situația devine critică, activeaza și frânele mașinii, dublând siguranța.

SIGURANȚĂ ACTIVĂ

Tehnologii cum ar fi sistemul de tracțiune integrală permanentă Symmetrical AWD și Vehicle Dynamics Control , suspensia agilă, direcția precisă sau frânele puternice – acestea sunt componente ale siguranței active care fac condusul plăcut și liniștitor.

Sistem de control al dinamicii vehiculului + Vectorizarea activă a cuplului

Dacă vehiculul atinge limita de aderență, controlul electronic al stabilității intervine prin ieșirea motorului, distribuția cuplului AWD și frânele pentru a preveni ruperea acestuia. Și cu Active Torque Vectoring, un cuplu mai mare este direcționat către roțile exterioare în viraje strânse, ceea ce face mașina mai sigură și mai agilă.

Frână de parcare automată

Dacă frânează Foresterul într-o oprire, acesta va rămâne oprit chiar dacă eliberați pedala de frână. O ușurare în traficul intens și mai ales pe pante.

Agilitate sigură

SGP și AWD-ul simetric, centrul de greutate scăzut, un șasiu perfect și o structură mai rigidă - toate acestea permit Foresterului să reacționeze agil în timpul manevrelor evazive și astfel vă ajută să dezamorsați situațiile critice.

SIGURANȚĂ PASIVĂ

În caz de coliziune, sistemele de siguranță pasivă vă vor proteja cât mai bine posibil, grație unei caroserii sofisticate, cu ajutorul airbag-urilor și bineințeles cu centurile de siguranță.

Cadru de armare inelar

Un cadru de armare din oțel de înaltă rezistență se extinde în jurul centrului corpului și contribuie la o protecție eficientă a ocupanților împotriva impactului din toate părțile.

Protecția la impact

Armăturile de pe stâlpi și din jurul corpului sunt și mai eficiente pe noua platformă. Și în cazul unei coliziuni frontale, unitatea de acționare plană alunecă sub celula pasagerului în loc de a intra în ea - un alt plus în ceea ce privește siguranța.

Airbag-uri

Airbag-urile din față, airbagurile laterale din față și airbagurile pentru perdele din față și din spate, precum și airbagurile pentru genunchi ale șoferului sunt echipate standard în noul Forester. Împreună cu centurile de siguranță, acestea oferă cea mai bună protecție posibilă pentru ocupanți.

Subaru EyeSight - cea mai importantă tehnologie de asistență a șoferului.

EyeSight funcționează ca o pereche suplimentară de ochi cu două camere care captează imagini color tridimensionale. Din aceasta, sistemul calculează forma, viteza și distanța față de posibilele obstacole, fie că sunt mașini, motociclete sau pietoni * 1.

Dacă o coliziune este iminentă, se avertizează și vehiculul frânează automat, dacă este necesar. Cu EyeSight sunteți și mai relaxat pe drum.

Pilot automat autoadaptiv

Sistemul EyeSight funcționează de asemenea, ca un adaptor de control al vitezei de croazieră. Cu ajutorul celor două camere acest sistem detectează participanții la trafic care vă preced și le consideră ca fiind obstacole. În acest fel, distanța rămâne constantă, prin franare și accelerație în domeniul de setare (de la 0 la 180 km/h), fiind posibila alegerea a patru nivele de distanta.

Sisteme de schimbare si pastrare a benzii de circulatie

Daca parasiti din neatentie banda de circulatie fara a manevra indicatorul de directie, asistentul pentru schimbarea benzii va avertizeaza cu un semnal acustic. Asistentul de mentinere a benzii detecteaza stabilitatea direcționala și va avertizeaza atunci cand masina intra in balans.

Avertizare privind pornirea vehiculului din fata

Cand sunteți în trafic iar sistemul EyeSight inregistreaza faptul ca vehiculul din fata dumneavoastră s-a pus în miscare, atunci sistemul va avertizeaza cu un sunet dublu și un semnal vizual.

Sistem de avertizare la parasirea benzii cu interventie directa activa

Sistemul de avertizare la parasirea a benzii înregistrează momentul în care autoturismul începe să parasească banda de circulatie, daca nu actionați indicatorul de directie. Pornind de la o viteză de aproximativ 60 km/h sistemul vă ajută cu un impuls de directie. Daca sistemul înregistrează vehicule langa, în fata sau în spatele dumnevoastra, impulsul de direcție va fi dat chiar dacă activați indicatorul de directie.

Sistem de franare de urgenta cu avertizare de coliziune

În cazul unei coliziuni iminente, sistemul va avertizeaza acustic și optic. Daca nu reactionati imediat, se declanseaza automat franarea partiala sau completa. Acest lucru previne un posibil impact sau reduce viteza de impact. Dacă sistemul inregistreaza un posibil impact frontal iar conducatorul auto incearca o manevra de evitare prin miscari rapide ale volanului, veti fi asistat prin franare si un impuls de directie.

Sistem de franare asistat automat în acceleratie

Daca doriti sa va puneti in miscare iar sistemul EyeSight detectează un obstacol în fata dumneavoastra , sistemul va emite diverse semnale acustice de scurta durata, aprinde o lumina de avertizare intermitenta pe tabloul de bord, reduce puterea motorului contribuind astfel la evitarea unei coliziuni frontale iminente.

La volan, sunteți întotdeauna responsabil pentru o conducere atentă, sigură și respectarea reglementărilor de circulație. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe sistemul de monitorizare a șoferului. Ca ajutor tehnic, inevitabil nu funcționează și reacționează la fel în toate condițiile. Vă rugăm să rețineți specificațiile tehnice și factorii care influențează funcția din manualul de utilizare.