SUBARU XV

Siguranță

Securitate generală Subaru.

Când te simți în siguranță în mașină, totul devine mai ușor. Din acest motiv, Subaru a pus întotdeauna siguranța pe primul loc, testând, perfecționând și îmbunătățind tehnologiile pe care le dezvoltă și le oferă clienților săi de peste 50 de ani. Cu sistemele sale avansate, cum ar fi Platforma globală Subaru și tractiunea integrală simetrică , Subaru se străduiește continuu să îmbunătățească siguranța totală, pentru a minimiza riscul de accidente.

SIGURANȚĂ PRIMARĂ

Un aspect primar, important de siguranță este designul de bază al vehiculului. O vizibilitate bună, o poziție confortabilă a scaunelor și o funcționare intuitivă, de exemplu, contribuie la o conducere relaxată și sigură.

Vizibilitate în toate direcțiile

Poziția ridicată a scaunelor, ferestrele înalte și stâlpii subțiri reduc punctele oarbe și vă oferă o vedere excelentă pe toate părțile.

SIGURANȚĂ PREVENTIVĂ

Datorită celor mai noi tehnologii precum EyeSight, siguranța preventivă ajută la evitarea coliziunilor.

Asistent fază lungă

Asistentul de fază lungă comută automat între farurile de fază lungă și cele de fază scurtă atunci când condițiile de lumină sunt corecte - bune și sigure atât pentru dvs., cât și pentru ceilalți utilizatori ai drumului.

Avertisment privind punctul mort

Senzorii din jurul mașinii vă avertizează cu privire la vehiculele din punctul mort. De asemenea, veți fi avertizat cu privire la apropierea traficului transversal, de exemplu, dacă vă retrageți din parcare.

Lumină de viraj activă

Când vă transformați într-o curbă, farurile se rotesc cu unghiul de virare. Astfel puteți vedea mai bine în curbe noaptea.

Frână de mers înapoi automată

Cei patru senzori din bara de protecție spate nu numai că vă avertizează acustic atunci când vă apropiați de un obstacol, dar permit și mașinii să frâneze automat, dacă este necesar.

SIGURANȚĂ ACTIVĂ

Tehnologii precum AWD simetric și Controlul dinamicii vehiculelor, un șasiu agil, direcție precisă și frâne puternice – acestea sunt componente ale siguranței active care fac conducerea atât plăcută, cât și calmantă.

Sistem de control al dinamicii vehiculului + Vectorizarea activă a cuplului

Dacă vehiculul atinge limita de aderență, controlul electronic al stabilității intervine prin ieșirea motorului, distribuția cuplului AWD și frânele pentru a preveni ruperea acestuia. Și cu Active Torque Vectoring, un cuplu mai mare este direcționat către roțile exterioare în viraje strânse, ceea ce face mașina mai sigură și mai agilă.

Frână de parcare automată

Dacă frânează Foresterul într-o oprire, acesta va rămâne oprit chiar dacă eliberați pedala de frână. O ușurare în traficul intens și mai ales pe pante.

Agilitate sigură

SGP și AWD-ul simetric, centrul de greutate scăzut, un șasiu perfect și o structură mai rigidă - toate acestea permit Foresterului să reacționeze agil în timpul manevrelor evazive și astfel vă ajută să dezamorsați situațiile critice.

SIGURANȚĂ PASIVĂ

Siguranța pasivă vă protejează cât mai bine în caz de coliziune, cu un corp de siguranță foarte dezvoltat, airbag-uri și, desigur, centurile de siguranță.

Cadru de armare inelar

Un cadru de armare din oțel de înaltă rezistență se extinde în jurul centrului corpului și contribuie la o protecție eficientă a ocupanților împotriva impactului din toate părțile.

Protecția la impact

Armăturile de pe stâlpi și din jurul corpului sunt și mai eficiente pe noua platformă. Și în cazul unei coliziuni frontale, unitatea de acționare plană alunecă sub celula pasagerului în loc de a intra în ea - un alt plus în ceea ce privește siguranța.

Airbag-uri

Airbag-urile din față, airbagurile laterale din față și airbagurile pentru perdele din față și din spate, precum și airbagurile pentru genunchi ale șoferului sunt echipate standard în noul Forester. Împreună cu centurile de siguranță, acestea oferă cea mai bună protecție posibilă pentru ocupanți.

Subaru EyeSight. Cea mai importantă tehnologie de asistență a șoferului.

EyeSight funcționează ca o pereche suplimentară de ochi cu două camere care captează imagini color tridimensionale. Din aceasta, sistemul calculează forma, viteza și distanța față de posibilele obstacole, fie că sunt mașini, motociclete sau pietoni * 1.

Dacă o coliziune este iminentă, se avertizează și vehiculul frânează automat, dacă este necesar. Cu EyeSight sunteți și mai relaxat pe drum.

Control adaptiv al distanței și vitezei

EyeSight funcționează și ca un control automat al vitezei de croazieră. Camerele detectează utilizatorii drumului care conduc înainte și îi înregistrează ca obstacole. Distanța este menținută constantă în domeniul de control (0 până la 180 km / h) prin frânare și accelerare, astfel încât să puteți alege între patru niveluri de distanță. Prin menținerea automată a distanței de siguranță, sistemul vă ghidează în condiții de siguranță și fără oboseală prin traficul cu mișcare lentă.

Asistent de păstrare și ghidare a benzii

Dacă părăsiți involuntar banda dvs. fără să clipească, sistemul de avertizare de ieșire a benzii va emite un ton de avertizare. Asistentul de ghidare a benzii înregistrează stabilitatea direcțională și vă avertizează dacă vehiculul începe să ruleze.

Asistent la pornire Stop & Go

Dacă stați în trafic intens și EyeSight înregistrează că procesiunea continuă, sistemul vă va avertiza cu un ton de avertizare și un clipire intermitentă.

Avertizare de plecare a benzii cu intervenție activă a direcției

Sistemul de avertizare de ieșire a benzii se înregistrează atunci când mașina începe să iasă din bandă fără să activați un semnalizator. Apoi, sistemul vă va ajuta cu un impuls de direcție de la o viteză de aproximativ 60 km / h. Dacă înregistrează vehicule chiar lângă, în fața sau în spatele dvs., impulsul de direcție este dat chiar dacă clipiți.

Sistem de frânare de urgență cu avertizare de coliziune * 2

În cazul unei coliziuni iminente, sistemul vă avertizează acustic și vizual. Dacă nu reacționați imediat, acesta va iniția automat frânarea parțială sau completă. Aceasta previne un posibil impact sau reduce viteza de impact. Dacă sistemul înregistrează o posibilă coliziune frontală și încercați o manevră evazivă prin mișcarea rapidă a volanului, veți fi susținut de frânare și intervenție direcționate.

Avertisment de coliziune la pornire

Dacă doriți să mergeți înainte și EyeSight înregistrează un obstacol în fața dvs., sistemul trimite mai multe tonuri scurte de avertizare și, în același timp, activează o lampă de avertizare intermitentă în tabloul de bord, reduce puterea motorului și astfel previne deteriorarea frontală iminentă.

La volan, sunteți întotdeauna responsabil pentru o conducere atentă, sigură și respectarea reglementărilor de circulație. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe sistemul de monitorizare a șoferului. Ca ajutor tehnic, inevitabil nu funcționează și reacționează la fel în toate condițiile. Vă rugăm să rețineți specificațiile tehnice și factorii care influențează funcția din manualul de utilizare.