Securitate preventivă

TEHNOLOGIE: SECURITATE

Condus mai sigur datorită tehnologiei avansate.

Scopul final al fiecărui producător de automobile este evitarea accidentelor. Din acest motiv, Subaru a petrecut mai mult de 20 de ani dezvoltând camera stereo și radar, proiectând tehnologii de securitate atât de avansate precum EyeSight. Pentru a spori plăcerea și siguranța la volan, Subaru va continua să lucreze la dezvoltarea noilor tehnologii în viitor.

EyeSight

O altă pereche de ochi

Subaru se angajează să se asigure că mașina dvs. este în siguranță și acesta a fost obiectivul principal în dezvoltarea EyeSight . Deoarece evitarea accidentelor duce la mai multă siguranță în traficul rutier. Două camere, care funcționează similar cu ochii omului, procesează mediul de conducere în 3D. Sistemul este capabil să recunoască pietonii și bicicliștii, precum și alte mașini și să determine cu precizie distanța, forma și viteza acestora. EyeSight poate sprijini șoferul într-o varietate de situații: Printre altele, poate reduce gravitatea unui accident sau, dacă este necesar, poate evita cu totul o coliziune, reduce oboseala șoferului pe călătorii lungi și previne accelerația accidentală atunci când este apăsată pedala greșită.

Evitarea coliziunii

Asistență predictivă la frânare

Acest sistem avertizează șoferul dacă există riscul de coliziune. Dacă șoferul nu ia nicio măsură pentru a evita accidentul, sistemul frânează pentru a reduce viteza vehiculului sau, dacă este posibil, pentru a-l opri automat. Dacă șoferul ia măsuri pentru a evita o coliziune, asistentul de frânare predictiv (engleză. Pre-Collision Braking Assist) frânează rapid și cu cea mai mare forță posibilă.

Sistem de avertizare de coliziune *

Dacă șoferul selectează din greșeală o treaptă înainte în loc de marșarier în timp ce mașina este staționară sau se mișcă foarte încet și EyeSight detectează un obiect în fața mașinii, sistemul predictiv de avertizare de coliziune emite un avertisment, aprinde o lumină și restrânge puterea motorului. Acest lucru poate ajuta la evitarea unei coliziuni frontale.

* În funcție de forma sau vizibilitatea pereților sau a obiectelor din fața mașinii, este posibil ca sistemul să nu fie activat.

Frânare automată în sens invers

La inversare, patru senzori sonari de pe bara spate detectează orice obstacole. Dacă o coliziune este iminentă, vehiculul îl avertizează pe șofer. Dacă șoferul nu reacționează cu o manevră de frânare sau cu alte măsuri, frâna se aplică automat pentru a preveni coliziunea sau cel puțin pentru a limita deteriorarea.

Asistență șofer

Control adaptiv al distanței și vitezei *

EyeSight a dezvoltat în continuare conceptul de control convențional al distanței și vitezei. Camerele stereo funcționează împreună cu motorul, transmisia și sistemul de frânare pentru a face corecții de distanță pentru a se asigura că vehiculul menține o anumită distanță față de mașina din față. Sistemul crește confortul pe călătoriile lungi și în timpul orelor de vârf și este chiar potrivit pentru traficul stop-and-go.

* Reglajul automat al vitezei de croazieră este un sistem de asistență a conducătorului auto care facilitează conducerea pe autostrăzi și autostrăzi. Este posibil ca sistemul de mai sus să nu funcționeze conform așteptărilor, în funcție de diferite condiții, cum ar fi starea drumului, vremea și starea vehiculului. Nu oferă o funcție de conducere automată capabilă să gestioneze toate condițiile de trafic. Șoferul trebuie să respecte limitele de viteză respective. Gama de control a regulatorului de viteză adaptiv variază în funcție de țară.

Avertisment serpentin

Somnolența la volan poate duce la conducerea șoferului, fără să vrea, să conducă linii ondulate. Când sistemul observă acest lucru și viteza vehiculului este de aproximativ 60 km / h sau mai mult, EyeSight îl avertizează pe șofer cu un semnal acustic și vizual pentru a-l ajuta să rămână pe bandă. De asemenea, se emite un avertisment dacă sistemul detectează că mașina este pe punctul de a aluneca pe banda adiacentă la o anumită viteză.

Asistent la pornire

EyeSight îl ajută pe șofer să țină pasul cu fluxul de trafic în anumite condiții. Dacă sistemul detectează că vehiculul stă nemișcat în timp ce vehiculul din față continuă și traficul se mișcă din nou, acesta emite un avertisment acustic și vizual.

Avertizare de plecare pe banda activă

Active Lane Keeping Assist este o funcție care reduce drastic oboseala șoferului. Camera stereo detectează liniile de pe ambele părți ale benzii când circulă pe o autostradă sau pe o autostradă. În acest fel, sistemul poate oferi șoferului asistență activă la direcție pentru a evita părăsirea benzii.

Monitor EyeSight *

Monitorul EyeSight este proiectat pe ecranul frontal prin intermediul LED-urilor. În acest fel, șoferul este informat în siguranță și imediat cu privire la starea funcțională a EyeSight și la orice mesaje de avertizare.

* Această tehnologie nu este direct legată de funcția EyeSight în sine. Este posibil să nu fie oferit în unele țări și regiuni. Vă rugăm să contactați distribuitorul local pentru informații detaliate.

La volan, sunteți întotdeauna responsabil pentru o conducere atentă, sigură și respectarea reglementărilor de circulație. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe sistemul de monitorizare a șoferului. Ca ajutor tehnic, inevitabil nu funcționează și reacționează la fel în toate condițiile. Vă rugăm să rețineți specificațiile tehnice și factorii care influențează funcția din manualul de utilizare.