Noul SUBARU Outback

Siguranță

Securitate generală Subaru.

În pădure, conduci calm și relaxat. Știind că siguranța este o prioritate majoră la Subaru – ceea ce nu este surprinzător pentru un fost producător de aeronave. Astăzi la Subaru totul se învârte în jurul tău la volan: Pentru siguranța ta dezvoltăm, testăm, dezvoltăm în continuare, testăm din nou … Și nu doar astăzi, ci de mai bine de 50 de ani. Cu cele mai noi sisteme de prevenire și protecție a accidentelor în caz de urgență, precum și cu sistemul AWD simetric, Subaru urmărește un singur obiectiv: un viitor cât mai liber posibil de accident.

SIGURANȚĂ PRIMARĂ

Siguranța primară vine chiar din momentul în care sunt proiectate mașinile. Vizibilitatea excepțională și poziția optimă de conducere contribuie la oferirea de siguranță generală tuturor pasagerilor.

Vizibilitate în toate direcțiile

Poziția ridicată a scaunelor, ferestrele înalte și stâlpii subțiri reduc punctele oarbe și vă oferă o vedere excelentă pe toate părțile.

Subaru Outback - Siguranta (28)

Volan telescopic cu înclinare reglabilă

Volanul reglabil se înclină în sus și în jos și alunecă orizontal pentru a se deplasa spre sau departe de poziția șoferului. Ajută la efectuarea manevrelor precise și reduce riscul de accidente.

Subaru Outback - Siguranta (27)

Senzor automat de ploaie

Un senzor detectează prezența ploii pe parbriz și activează ștergătoarele, ajustând intervalul de intermitență și viteză în funcție de intensitatea precipitațiilor. Acest lucru îl ajută pe șofer să se concentreze asupra condusului în condiții de ploaie puternică, zăpadă sau alte condiții de drum solicitante.

SIGURANȚĂ PREVENTIVĂ

Cu cele mai noi tehnologii precum EyeSight, siguranță preventivă ajută la evitarea coliziunilor.

EyeSight

Subaru crede în siguranța generală și lucrează din greu pentru a minimiza riscul de accidente. Pentru aceasta am creat sistemul avansat de asistență pentru șoferi Subaru EyeSight * 1 . Acest sistem folosește două camere stereo pentru a captura imagini color tridimensionale cu o capacitate excelentă de recunoaștere, similară cu cea a ochiului uman.

Asistent de fază lungă (ADB)

Uitați să porniți și să opriți faza lungă când conduceți noaptea: asistentul faza lungă reglează automat acest lucru în funcție de traficul care se apropie sau de vehiculele din fața dvs.

Faruri adaptive (SRH)

La virare, direcția fasciculului de lumină emis de faruri se deplasează spre stânga sau spre dreapta în urma mișcării volanului, pentru o mai mare vizibilitate la virare, în special noaptea.

Detectare vehicul spate Subaru (SRVD)

Sistemul SRVD, prin senzori montați pe colțurile din spate ale vehiculului, îl avertizează pe șofer cu privire la apropierea vehiculelor din spatele său, pentru a evita riscurile în timpul schimbărilor de bandă. De asemenea, vă avertizează cu privire la potențialele pericole de accident atunci când faceți inversare pe drumurile cu trafic transversal.

Cruise Control adaptiv

Când detectează prezența unei mașini, Adaptive Cruise Control, prin monitorizarea distanței și ritmului mașinii din față, variază viteza pentru a menține o distanță de siguranță constantă între cele două mașini. Conceput pentru utilizare pe autostrăzi și drumuri rapide, recunoaște vehiculul din față și luminile sale de frână și se adaptează la schimbările din traficul aglomerat pe autostradă, pentru a asigura eficiența maximă a combustibilului și confortul în timpul călătoriilor lungi.

Avertisment de legătură și plecare

Când mașina începe să se legene în interiorul benzii, sistemul de avertizare Lane Sway detectează simptomele oboselii la volan și îl avertizează pe șofer prin sunetul unui semnal sonor și prin aprinderea luminii de avertizare. Acest sistem se activează numai peste o viteză de aproximativ 60 km / h. Pe de altă parte, dacă călătoriți cu mai mult de 50 km / h și mașina tinde să iasă din banda sa, fără ca șoferul să fi activat indicatorul de direcție, sistemul de avertizare de plecare a benzii vă avertizează cu un sonor și o lumină intermitentă înainte ca mașina să iasă de pe șosea.

Alertă de pornire a vehiculului din fata

Când este oprit într-o coadă și sistemul EyeSight * 1 detectează că traficul a început să se deplaseze din nou, Alerta de pornire a vehiculului principal alertează șoferul cu un buzzer și o lumină intermitentă.

Lane Keep Assist

Când circulă pe autostrăzi și autostrăzi, Lane Keep Assist monitorizează marcajele rutiere cu o cameră stereo și detectează când vehiculul începe să se deplaseze din banda sa. La viteze de aproximativ 65 km / h sau mai mult, acționează asupra volanului pentru a vă împiedica să ieșiți din banda dvs.

Sistem de frânare de urgență cu avertizare de coliziune

Când detectează o coliziune iminentă cu un vehicul sau alt obstacol în fața mașinii, sistemul de frânare pre-coliziune avertizează șoferul cu un semnal sonor și o lumină de avertizare pe tabloul de bord. Dacă șoferul nu reacționează pentru a evita coliziunea, sistemul frânează automat pentru a limita impactul sau, dacă este posibil, previne cu totul coliziunea. Dacă șoferul încearcă o manevră evazivă, Asistența la frânare înainte de coliziune poate ajuta la prevenirea unei coliziuni.

Prevenirea impactului cu intervenția motorului

Dacă doriți să mergeți înainte și EyeSight înregistrează un obstacol în fața dvs., sistemul trimite mai multe tonuri scurte de avertizare și, în același timp, activează o lampă de avertizare intermitentă în tabloul de bord, reduce puterea motorului și astfel previne deteriorarea frontală iminentă.

Asistent de fază lungă *

Uitați să porniți și să opriți faza lungă când conduceți noaptea: asistentul faza lungă reglează automat acest lucru în funcție de traficul care vine sau de vehiculele din fața dvs.

Asistent de fază lungă *

Uitați să porniți și să opriți faza lungă când conduceți noaptea: asistentul faza lungă reglează automat acest lucru în funcție de traficul care vine sau de vehiculele din fața dvs.

SIGURANȚĂ ACTIVĂ

Tehnologiile de bază precum SGP și AWD simetric sunt completate de Vehicle Dynamics Control, un șasiu agil, direcție precisă și frâne puternice.

Vectorizarea activă a cuplului

Facilitează evitarea obstacolelor și îmbunătățește performanța direcției datorită sistemului de frânare al roților interne care acționează dând mai multă putere roților externe la virare.

Sistemul de control al dinamicii vehiculelor

Îmbunătățește direcția și facilitează evitarea obstacolelor prin dozarea distribuției AWD, puterii motorului și frânelor pe fiecare roată în timpul virajului.

Frână de parcare automată

Dacă frânați Outback-ul la oprire, acesta va rămâne oprit chiar dacă dați drumul pedalei de frână. O ușurare în traficul intens și mai ales pe pante.

SIGURANȚĂ PASIVĂ

Siguranța pasivă vă protejează cât mai bine în caz de coliziune, cu un corp de siguranță foarte dezvoltat, airbag-uri și, desigur, centurile de siguranță.

Cadru de ranforsare in forma de cerc

Cadrele de ranforsare in forma de cerc intaresc habitaclul de la acoperis la portiere, stalpi si podea. Acest design contribuie la dispersia si disiparea energiei de impact, protejand pasagerii in caz de coliziune. Zona deformabila frontala este parte integranta a cadrului, in timp ce sistemul cu suport pendular pentru motor si suspensie fata este conceput sa contribuie la mentinerea acestor componente cat mai departe de habitaclu in cazul unui impact frontal.

Protecția habitaclului

Fiecare model Subaru continuă să fie dezvoltat din punct de vedere al siguranței. În cazul unei coliziuni frontale, motorul / cutia de viteze alunecă sub masina , un alt avantaj al motorului SUBARU BOXER.

Airbag-uri cu sistem suplimentar de reținere

Airbagurile frontale airbagurile laterale pentru partea din fata, airbagurile tip cortina si cel pentru genunchiul soferului sunt dotari standard ale modelului Outback. Centurile de siguranta cu reglare pe inaltime prezinta dispozitive de pretensionare pentru mentinerea ferma a pasagerilor in scaun, precum si limitatoare de sarcina pentru reducerea presiunii in zona toracica.

Subaru EyeSight - cea mai importantă tehnologie de asistență a șoferului.

EyeSight funcționează ca o pereche suplimentară de ochi cu două camere care captează imagini color tridimensionale. Din aceasta, sistemul calculează forma, viteza și distanța față de posibilele obstacole, fie că sunt mașini, motociclete sau pietoni * 1.

Dacă o coliziune este iminentă, se avertizează și vehiculul frânează automat, dacă este necesar. Cu EyeSight sunteți și mai relaxat pe drum.

Control adaptiv al distanței și vitezei

EyeSight funcționează și ca un control automat al vitezei de croazieră. Camerele detectează utilizatorii drumului care conduc înainte și îi înregistrează ca obstacole. Distanța este menținută constantă în domeniul de control (0 până la 180 km / h) prin frânare și accelerare, astfel încât să puteți alege între patru niveluri de distanță. Prin menținerea automată a distanței de siguranță, sistemul vă ghidează în condiții de siguranță și fără oboseală prin traficul cu mișcare lentă.

Asistent de păstrare și ghidare a benzii

Dacă părăsiți involuntar banda dvs. fără să clipească, sistemul de avertizare de ieșire a benzii va emite un ton de avertizare. Asistentul de ghidare a benzii înregistrează stabilitatea direcțională și vă avertizează dacă vehiculul începe să ruleze.

Asistent la pornire Stop & Go

Dacă stați în trafic intens și EyeSight înregistrează că procesiunea continuă, sistemul vă va avertiza cu un ton de avertizare și un clipire intermitentă.

Avertizare de plecare a benzii cu intervenție activă a direcției

Sistemul de avertizare de ieșire a benzii se înregistrează atunci când mașina începe să iasă din bandă fără să activați un semnalizator. Apoi, sistemul vă va ajuta cu un impuls de direcție de la o viteză de aproximativ 60 km / h. Dacă înregistrează vehicule chiar lângă, în fața sau în spatele dvs., impulsul de direcție este dat chiar dacă clipiți.

Sistem de frânare de urgență cu avertizare de coliziune * 2

În cazul unei coliziuni iminente, sistemul vă avertizează acustic și vizual. Dacă nu reacționați imediat, acesta va iniția automat frânarea parțială sau completă. Aceasta previne un posibil impact sau reduce viteza de impact. Dacă sistemul înregistrează o posibilă coliziune frontală și încercați o manevră evazivă prin mișcarea rapidă a volanului, veți fi susținut de frânare și intervenție direcționate.

Avertisment de coliziune la pornire

Dacă doriți să mergeți înainte și EyeSight înregistrează un obstacol în fața dvs., sistemul trimite mai multe tonuri scurte de avertizare și, în același timp, activează o lampă de avertizare intermitentă în tabloul de bord, reduce puterea motorului și astfel previne deteriorarea frontală iminentă.

Atenție pentru dvs.: sistemul de monitorizare a driverului (DMS). *

Recunoașterea feței ca la smartphone.

DMS recunoaște până la cinci drivere preînregistrate și asigură diverse setări individualizate.

Cu alerta șoferului, veți conduce și mai sigur: sistemul vă înregistrează și vă avertizează, de exemplu, dacă nu sunteți concentrat sau obosit la volan – și poate face mult mai mult.

* Modele de lux și Swiss Plus

Reglare automată a scaunului

Sistemul recunoaște cine a luat loc în spatele volanului și reglează automat scaunul în poziția programată.

Reglare automată a oglinzii exterioare

DMS setează, de asemenea, oglinzile exterioare în poziția prestabilită.

Setare automată a afișajului

Setările selectate ultima dată pe afișajul multifuncțional, inclusiv valorile de consum individuale, sunt afișate automat.

Reglarea automată a climei

Sistemul a memorat setările climatice individuale și le oferă automat.

Avertizare

Dacă DMS înregistrează că ochii tăi se închid sau că te-ai îndepărtat de stradă mult timp, vei fi avertizat acustic și vizual.

La volan, sunteți întotdeauna responsabil pentru o conducere atentă, sigură și respectarea reglementărilor de circulație. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe sistemul de monitorizare a șoferului. Ca ajutor tehnic, inevitabil nu funcționează și reacționează la fel în toate condițiile. Vă rugăm să rețineți specificațiile tehnice și factorii care influențează funcția din manualul de utilizare.