SUBARU Crosstrek

Siguranta

Securitate generală Subaru.

Cele mai recente sisteme de siguranță ale noului Crosstrek oferă tuturor, de la șoferi noi până la cel mai experimentat, distractiv și sigur condus în orice situație. Pe lângă generația următoare EyeSight *1 , un sistem radar frontal și luminile LED pentru viraj ajută la reducerea riscului de accidente cu mașini, bicicliști și pietoni în intersecții. În plus, un airbag SRS *2 în interiorul scaunului șoferului ajută la prevenirea coliziunilor între ocupanții din față în cazul unui accident.

Siguranță pasivă

Siguranța pasivă este concepută pentru a menține pasagerii în siguranță în cazul unui accident, datorită caracteristicilor precum airbag-urile SRS *2 și unui aspect care permite motorului să alunece sub podeaua habitaclului în cazul unei coliziuni.

Structura de armare a inelului

Structura de ranforsare in forma de inel prezinta materiale extrem de rezistente, concepute pentru a disipa forta de impact departe de pasageri in cazul unui accident.

Configurație pentru protejarea habitaclului

Datorită Platformei Globale Subaru, motorul și cutia de viteze sunt instalate și mai jos și au fost concepute astfel încât să nu invadeze habitaclu în cazul unei coliziuni frontale.

Sistem suplimentar de reținere (SRS) *2 Airbag

SRS *2 airbag-uri frontale , SRS *2 airbag-uri laterale față , SRS *2 airbag-uri cortină, SRS *2 airbag-uri pentru genunchii șoferului, SRS *2 airbag-uri pentru perna scaunului pasagerului față și Airbag-urile laterale interne SRS *2 pentru scaunul șoferului sunt furnizate standard. , pentru a oferi tuturor pasagerilor un nivel mai mare de protecție în cazul unei coliziuni.

Securitate preventivă

Cu sistemele avansate de siguranță preventivă, cum ar fi EyeSight *1 , este mai ușor să evitați pericolele și accidentele.

EyeSight

EyeSight *1 , sistemul avansat de asistență la conducere Subaru, funcționează ca o a doua pereche de ochi pe șosea, deoarece folosește două camere stereo pentru a capta imagini color cu recunoaștere vizuală excelentă, aproape ca cea a ochiului uman. Când detectează pericole potențiale, cum ar fi vehicule, motociclete, biciclete și pietoni *3 , avertizează șoferul și acționează asupra frânelor și direcției dacă este necesar, permițând o conducere și mai sigură și mai liniștită.

Detectarea vehiculului din spate Subaru (SRVD) *4

Sistemul SRVD, prin senzori montați pe colțurile din spate ale vehiculului, avertizează șoferul de vehiculele care se apropie în spatele lui, pentru a evita riscurile la schimbarea benzii. De asemenea, vă avertizează asupra potențialelor pericole de accident atunci când faceți marșarier pe drumuri cu trafic transversal.

Faruri adaptive (SRH)

La virare, directia fasciculului luminos emis de faruri se deplaseaza spre stanga sau dreapta in urma miscarii volanului, pentru o vizibilitate mai mare la viraje, mai ales noaptea.

Frânare automată în marșarier (RAB)

Patru senzori de pe bara de protecție spate detectează obstacolele din spatele vehiculului la mers înapoi. Dacă este detectat, sistemul poate alerta șoferul cu semnale sonore și poate activa automat frânele pentru a evita o coliziune sau pentru a reduce daunele provocate de coliziune.

Asistență pentru faza lungă (HBA) *4*5

Asistența pentru faza lungă îmbunătățește vizibilitatea și, prin urmare, siguranța atunci când conduceți noaptea, prin aprinderea și stingerea automată a luminii lungi, în funcție de situația traficului și de condițiile de conducere.

Cruise Control adaptiv

Atunci când Adaptive Cruise Control detectează prezența unei mașini, prin monitorizarea distanței și ritmului mașinii din față, variază viteza pentru a menține o distanță de siguranță constantă între cele două mașini. Conceput pentru utilizare pe autostrăzi și drumuri rapide, recunoaște vehiculul din față și luminile sale de frână și se adaptează la schimbările din traficul aglomerat de pe autostradă, pentru a asigura eficiența maximă a consumului de combustibil și confort în timpul călătoriilor lungi.

Controlul de centrare a benzii și controlul adaptiv al direcției vehiculului anterior

Sistemul reduce oboseala și stresul șoferului prin recunoașterea liniilor benzii și/sau a vehiculului din față pentru a asista direcția în timp ce ține vehiculul în centrul benzii.

Pornirea vehiculului de conducere

Când sunteți oprit într-o coadă și sistemul EyeSight *1 detectează că traficul a început să se miște din nou, Alerta de pornire a vehiculului principal avertizează șoferul cu un sonerie și o lumină intermitentă.

Asistență pentru menținerea benzii de urgență

Poate ajuta la reducerea ieșirilor periculoase ale benzii atunci când detectează vehicule pe o bandă adiacentă sau vehicule care se apropie *3 prin activarea unui sonerie de avertizare și a unui indicator intermitent în timp ce asista la operațiunile de direcție.

Sistem de frânare pre-coliziune *3

Când detectează o coliziune iminentă cu un vehicul sau alt obstacol din fața mașinii, sistemul de frânare pre-coliziune avertizează șoferul cu un sonerie și o lumină de avertizare pe tabloul de bord. Dacă șoferul nu reacționează pentru a evita coliziunea, sistemul frânează automat pentru a limita impactul sau, dacă este posibil, previne complet coliziunea. Dacă șoferul încearcă o manevră evazivă, asistența la frânare pre-coliziune poate ajuta la prevenirea unei coliziuni.

Managementul accelerației înainte de coliziune

Dacă treci în treapta înainte în loc de marșarier, când mașina este staționată și sistemul EyeSight *1 detectează un obstacol în fața mașinii, sistemul de gestionare a accelerației pre-coliziune emite numeroase bipuri, aprinde intermitent o lumină de avertizare și reduce semnificativ puterea. o coliziune frontală.

Frânare pre-coliziune față *3

Poate ajuta la evitarea unei coliziuni cu un sonerie și un indicator intermitent și prin intervenția în frânare atunci când sistemul detectează o posibilitate mare de coliziune frontală în zone cu vizibilitate redusă, precum intersecții sau la părăsirea unei parcări.

Prevenirea părăsirii benzii de margine a drumului *6

Poate ajuta la menținerea vehiculului pe bandă prin recunoașterea marcajelor rutiere și asistarea șoferului prin intervenția asupra volanului pentru a evita abaterile involuntare de la drum. De asemenea, poate funcționa pe drumuri fără marcaje rutiere prin recunoașterea limitelor externe ale drumurilor, cum ar fi iarba.

Recunoașterea semnelor de circulație/Limitator inteligent de viteză

Recunoașterea semnelor de circulație poate recunoaște semnele de circulație și le poate afișa pe afișajul cu informații multiple. Limitatorul inteligent de viteză poate potrivi automat viteza maximă a vehiculului cu limita de viteză recunoscută.

Lumini LED de viraj

Luminile LED pentru viraj ajută la prevenirea accidentelor pe timp de noapte la intersecții. Când virați la stânga sau la dreapta, acestea oferă o iluminare puternică a zonei dinaintea direcției de mers, ajutând la detectarea devreme a pietonilor și a bicicletelor.

Sistem de monitorizare a șoferului

Sistemul de monitorizare a șoferului este un sistem de asistență de ultimă generație care utilizează o cameră dedicată și un software de recunoaștere facială pentru a monitoriza oboseala sau lipsa de atenție a șoferului. Recunoaște până la cinci șoferi preînregistrați pentru a oferi setări personalizate de condus și o experiență de condus confortabilă și funcțională.

Securitate primară

Siguranța primară începe de îndată ce mașinile sunt proiectate. Vizibilitatea excepțională, poziția optimă de condus și comenzile intuitive oferă siguranță primară tuturor pasagerilor.

Vizibilitate îmbunătățită

Poziția optimă de condus, înălțimea geamurilor și dispunerea optimizată a stâlpilor asigură o vizibilitate excelentă în toate direcțiile, pentru a reduce punctele moarte și a ține situația sub control.

Faruri activate automat

Un senzor de luminozitate aprinde automat farurile la amurg și în alte condiții de lumină slabă: în acest fel sunt garantate vizibilitate și siguranță maximă, chiar dacă șoferul uită să aprindă farurile în orele de seară sau la intrarea într-un tunel. Pe lângă faptul că asigură o vizibilitate mai bună pentru șofer, funcția farurilor activate automat vă permite să fiți mai vizibil pentru ceilalți.

Volan telescopic cu inclinare reglabila

Volanul reglabil se înclină în sus și în jos și glisează orizontal pentru a se deplasa către sau departe de poziția șoferului. Ajută la efectuarea de manevre precise și reduce riscul de accidente.

Senzor de ploaie

Un senzor detectează prezența ploii pe parbriz și activează ștergătoarele de parbriz, ajustând intervalul intermitent și viteza acestora în funcție de intensitatea precipitațiilor. Acest lucru îl ajută pe șofer să își mențină concentrarea asupra condusului pe ploaie abundentă, zăpadă sau alte condiții dificile de drum.

Siguranță activă

Datorită tehnologiilor precum Symmetrical All-Wheel Drive și SGP, capacitatea de răspuns a direcției, controlul și stabilitatea mașinii sunt îmbunătățite, atingând astfel niveluri ridicate de siguranță activă. În acest fel, toți pasagerii se vor putea bucura de călătorie cu deplină liniște sufletească.

Sistem de control al dinamicii vehiculului + vectorizare activă a cuplului

Sistemul de control al dinamicii vehiculului reglează distribuția cuplului AWD, puterea motorului și frânele la fiecare roată pentru a menține mașina pe calea sa. Cu Active Torque Vectoring frânele sunt activate și mai puțin cuplul este distribuit roților interne și mai mult celor exterioare, pentru o mai bună manevrare și pentru a permite șoferului să facă manevre bruște dacă este necesar.

Auto Vehicle Hold

Când mașina este complet oprită, Auto Vehicle Hold o menține în aceeași poziție chiar și atunci când pedala de frână este eliberată, reducând astfel oboseala șoferului atunci când conduceți în trafic.

Evita pericolele

Centrul de greutate scăzut, tracțiunea SGP și Symmetrical AWD, suspensia îmbunătățită și o mai mare rigiditate la torsiune se traduc într-o mașină care răspunde perfect la comenzile șoferului, mai ales atunci când implementează manevre evazive pentru a evita pericolele și accidentele.

*1 EyeSight este un sistem de asistență la conducere care poate să nu funcționeze optim în toate condițiile de condus. Șoferul este întotdeauna responsabil pentru conducerea sigură și atentă și respectarea Codului Rutier. Eficacitatea sistemului depinde de mulți factori, cum ar fi întreținerea vehiculului, vremea și condițiile drumului. Vă rugăm să consultați Manualul de utilizare pentru detalii complete despre funcționarea și limitările sistemului EyeSight, inclusiv cele prezentate în această broșură.
*2 SRS: Sistem suplimentar de reținere. Eficient atunci când este utilizat împreună cu centurile de siguranță.
*3 Este posibil ca sistemul de frânare pre-coliziune să nu funcționeze în toate situațiile. În funcție de diferența de viteză dintre obiecte, de înălțimea obiectului și de alte condiții, nu toate situațiile pot îndeplini condițiile necesare pentru ca EyeSight să funcționeze optim.
*4 Șoferul este întotdeauna responsabil pentru conducerea atentă și sigură și pentru respectarea regulilor de circulație. Este recomandabil să nu depindeți exclusiv de Pachetul avansat de siguranță pentru a conduce în siguranță. Funcționalitatea acestui sistem poate fi limitată în anumite circumstanțe. Vă rugăm să consultați manualul de instrucțiuni pentru detalii complete despre funcționarea și limitările sistemului. Pentru mai multe informații, contactați dealerul dvs. de încredere Subaru.
*5 Disponibil pe STYLE XTRA și PREMIUM.
*6 Ajută la menținerea mașinii pe bandă chiar și pe drumuri fără marcaje rutiere. Recunoașterea granițelor din afara drumului, cum ar fi iarba și altele asemenea, ajută șoferul să conducă pentru a menține vehiculul pe banda sa.