SUBARU Forester

Siguranță

SUBARU siguranta 360°

La bordul noului model Forester călătoriți liniștiți și relaxati , conștienți fiindcă siguranța reprezintă prioritatea numărul 1 pentru Subaru – ceea ce nu este surprinzător pentru un fost producator de aeronave.

În ziua de astăzi toate proiectele Subaru se învârt în jurul persoanei care stă la volan: dezvoltăm, testăm și perfecționăm pentru siguranța dumneavoastră. Și nu doar astăzi, ci mai bine de 50 de ani. Cu cele mai recente sisteme de prevenire și protecție în caz de accident, precum și cu sistemul de tracțiune integrală Symmetrical AWD, brand-ul Subaru are un obiectiv specific: un posibil viitor fară accidente!

SIGURANȚĂ PRIMARĂ

Proiectarea mașinii este baza siguranței primare. O vedere bună, o poziție confortabilă de ședere alături de controale intuitive de exemplu, contribuie la o conducere relaxată și sigură.

Vizibilitate superioară

Poziția ridicată a scaunului, geamurile mari și stâlpii înguști reduc unghiurile moarte, oferindu-vă o vizibilitate excelentă în toate directiile.

SIGURANȚĂ PREVENTIVĂ

Cu cele mai noi tehnologii precum EyeSight, siguranță preventivă ajută la evitarea coliziunilor.

Asistentul de unghi mort

Senzorii instalați în jurul masinii vă avertizează despre prezența vehiculelor în unghiul mort în timpul schimbarii benzii de circulație. De asemenea, veți fi anunțați când se apropie un alt vehicul când activați mersul înapoi într-o parcare.

Faruri adaptative

Când parcurgeți un traseu cu serpentine farurile se rotesc în funcție de unghiul de direcție. Acest lucru îmbunătațește vizibilitatea în viraje pe timp de noapte.

Sistem de frânare automată la mersul cu spatele

Cei patru senzori din bara de protectie spate nu activează doar alarma atunci când vă apropiați prea mult de un obstacol din sens invers. Cand situația devine critică, activeaza și frânele mașinii, dublând siguranța.

Asistent lumini de drum

În timpul deplasărilor pe timp de noapte sistemul va comuta automat lumina de drum cu cea de întâlnire atunci când detectează vehicule care se deplasează în aceeași direcție sau circulă din sens invers.

SIGURANȚĂ ACTIVĂ

Tehnologii cum ar fi sistemul de tracțiune integrală permanentă Symmetrical AWD și Vehicle Dynamics Control , suspensia agilă, direcția precisă sau frânele puternice – acestea sunt componente ale siguranței active care fac condusul plăcut și liniștitor.

Vehicle Dynamics Control System + Active Torque Vectoring

Atunci cand mașina tinde să piardă aderența, sistemul de control electronic al stabilității (VDCS) preia controlul motorului, distribuției cuplului pe cele patru roți și frânelor pentru a preveni deraparea. Iar alături de sistemul Active Torque Vectoring, în virajele strânse se va transmite mai mult cuplu catre roțile exterioare pentru a menține trasa ideală și agilitatea mașinii.

Frână de parcare automată

Daca frânați până când automobilul este complet oprit, acesta rămâne nemișcat chiar dacă eliberați pedala de frână. Confort în traficul greu șli în special in secțiuni înclinate.

Agilitate sigură

Mulțumită noii platforme globale SGP, sistemului de tracțiune integral permanent Symmetrical AWD, centrului de greutate redus, suspensiei îmbunatățite și șasiului mai rigid, toate acestea fac ca noul Forester să reactioneze agil în timpul manevrelor evazive și vă ajută sa depașiți cu ușurință situațiile critice.

SIGURANȚĂ PASIVĂ

În caz de coliziune, sistemele de siguranță pasivă vă vor proteja cât mai bine posibil, grație unei caroserii sofisticate, cu ajutorul airbag-urilor și bineințeles cu centurile de siguranță.

Cadru de ranforsare în formă de cerc

Cadrele de ranforsare în formă de cerc întăresc acoperişul habitaclului, portierele, stâlpii şi podeaua. Acest design ajută la dispersia şi disiparea energiei de impact, protejând pasagerii în caz de coliziune, prin utilizarea de materiale foarte rezistente şi amplasarea acestora în puncte strategice. Deşi rigiditatea torsională a fost mărită pentru a creşte rezistenţa cadrului, per total cadrul rămâne uşor.

Protecție superioară în caz de impact

Când este vorba de siguranță dumneavoastră, fiecare Subaru depășește cu mult practica obişnuită. În cazul unei coliziuni frontale, motorul SUBARU eBOXER și transmisia sunt proiectate să absoarba energia de impact şi să nu intre în habitaclu pentru a va proteja.

Airbaguri SRS*

Airbagurile frontale, laterale față, cortină față și spate alături de un airbag pentru genunchii șoferului sunt dotări standard la bordul noului Forester. Împreună cu centurile de siguranță oferă cea mai buna protecție posibilă pentru ocupanți.

Subaru EyeSight - cea mai importantă tehnologie de asistență a șoferului.

La Subaru, vedem siguranța ca un întreg, iar o parte importantă a acesteia este un sistem proactiv pentru prevenirea accidentelor. De aceea am creat EyeSight, sistemul nostru unic de asistență. Ca o pereche suplimentară de ochi, sistemul EyeSight funcționează cu două camere care captează imagini color tridimensionale, aproape ca ochiul uman. Din aceasta, sistemul calculează forma, viteza și distanța obiectelor, fie că sunt mașini, motociclete sau pietoni.

Dacă există riscul unei coliziuni, se emite un avertisment și se franează automat dacă este necesar.

Pilot automat autoadaptiv

Sistemul EyeSight funcționează de asemenea, ca un adaptor de control al vitezei de croazieră. Cu ajutorul celor două camere acest sistem detectează participanții la trafic care vă preced și le consideră ca fiind obstacole. În acest fel, distanța rămâne constantă, prin franare și accelerație în domeniul de setare (de la 0 la 180 km/h), fiind posibila alegerea a patru nivele de distanta.

Sisteme de schimbare si pastrare a benzii de circulatie

Daca parasiti din neatentie banda de circulatie fara a manevra indicatorul de directie, asistentul pentru schimbarea benzii va avertizeaza cu un semnal acustic. Asistentul de mentinere a benzii detecteaza stabilitatea direcționala și va avertizeaza atunci cand masina intra in balans.

Avertizare privind pornirea vehiculului din fata

Cand sunteți în trafic iar sistemul EyeSight inregistreaza faptul ca vehiculul din fata dumneavoastră s-a pus în miscare, atunci sistemul va avertizeaza cu un sunet dublu și un semnal vizual.

Sistem de avertizare la parasirea benzii cu interventie directa activa

Sistemul de avertizare la parasirea a benzii înregistrează momentul în care autoturismul începe să parasească banda de circulatie, daca nu actionați indicatorul de directie. Pornind de la o viteză de aproximativ 60 km/h sistemul vă ajută cu un impuls de directie. Daca sistemul înregistrează vehicule langa, în fata sau în spatele dumnevoastra, impulsul de direcție va fi dat chiar dacă activați indicatorul de directie.

Sistem de franare de urgenta cu avertizare de coliziune

În cazul unei coliziuni iminente, sistemul va avertizeaza acustic și optic. Daca nu reactionati imediat, se declanseaza automat franarea partiala sau completa. Acest lucru previne un posibil impact sau reduce viteza de impact. Dacă sistemul inregistreaza un posibil impact frontal iar conducatorul auto incearca o manevra de evitare prin miscari rapide ale volanului, veti fi asistat prin franare si un impuls de directie.

Sistem de franare asistat automat în acceleratie

Daca doriti sa va puneti in miscare iar sistemul EyeSight detectează un obstacol în fata dumneavoastra , sistemul va emite diverse semnale acustice de scurta durata, aprinde o lumina de avertizare intermitenta pe tabloul de bord, reduce puterea motorului contribuind astfel la evitarea unei coliziuni frontale iminente.

Recunoașterea feței ca la smartphone.

Sistemul DMS recunoaste pană la cinci persoane preinregistrate si permite setari personale suplimentare.

Acest sistem de monitorizare a soferului face condusul mult mai sigur. De exemplu, va avertizeaza cand va scade concentrarea asupra condusului sau sunteti obositi. Si poate face mult mai multe.

Reglarea automata a scaunului soferului

Sistemul recunoaste soferul și ajusteaza automat scaunul în pozitia preinregistrata.

Reglare automată a oglinzii exterioare

Sistemul DMS ajusteaza oglinzile exterioare la pozitia preinregistrata.

Reglarea automata a afisajului ecranului

Ultimele setari facute pe ecran, precum și valorile consumului personal sunt amintite automat pe ecran.

Reglaj automat al sistemului de climatizare

Sistemul a memorat setarea personala pentru sistemul de climatizare, revenind imediat la aceasta.

Avertismente

Daca sistemul DMS detecteaza faptul ca ochii dumneavoastra se inchid sau raman concentrati intr-un punct în afara drumului, va avertizeaza acustic și optic.

La volan, sunteți întotdeauna responsabil pentru o conducere atentă, sigură și respectarea reglementărilor de circulație. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe sistemul de monitorizare a șoferului. Ca ajutor tehnic, inevitabil nu funcționează și reacționează la fel în toate condițiile. Vă rugăm să rețineți specificațiile tehnice și factorii care influențează funcția din manualul de utilizare.