SUBARU Forester

Tehnologie

Motorul SUBARU BOXER

Motorul boxer cu cilindrii dispusi diametrali opusi este o arhitectură pe care Subaru a adoptat-o și  a îmbunătațit-o constant de mai bine de 50 de ani.

Deoarece are avantaje față de alte tipuri de motoare și s-a dovedit prin nivelul său ridicat de fiabilitate și durabilitate.

Stabilitate mai mare

Centru de greutate redus pentru modelele Subaru, datorită structurii plane a motorului, favorizează stabilitatea în curbe, datorită înclinației laterale mici.

Echilibrat în mod natural

Configurația motorului este foarte rigidă și auto-echilibrată, deci cu mai puține vibrații decât alte tipuri de motoare.

Tracțiune integrală simetrică(AWD)

Simetria înseamnă echilibru. Iar echilibrul generează agilitate, așa cum într-o manieră impresionantă o demonstrează modelul Forester. Aceasta combinată cu centrul de greutate redus al motorului SUBARU BOXER, prin intermediul tracțiunii simetrice integrale.

Asigură un debit optim de putere de la motor către toate cele 4 roți și o aderență perfectă la drum. Toate acestea vă oferă un sentiment plăcut de siguranță, mai puțin obișnuită pentru un SUV.

Transmisia Lineartronic & Sistemul AWD cu distribuţie activă a cuplului

Pentru un răspuns instantaneu şi lin la modificarea condiţiilor de deplasare,transmisia Lineartronic CVT (continuu variabilă) utilizează un lanţ în loc de curea—permiţând o plajă mai mare de rapoarte de transmisie finale pentru performanţe şi eficienţă îmbunătăţite, dar şi un răspuns mai rapid la acţionarea pedalei de acceleraţie.

Aceasta este combinată longitudinal cu un sistem AWD cu distribuţie activă a cuplului, ce reacţionează la condiţiile de tracţiune la comenzile transmisiei şi cele ale şoferului prin controlul continuu al distribuţiei cuplului între punţile faţă şi spate.

Subaru Global Platform

Noua platformă tehnică denumita Subaru Global Platform (SGP) constituie baza tehnică a viitoarelor modele Subaru – noul Forester se bazează deja pe aceasta. Noua platformă comuna vă permite construirea diverselor game de modele într-un mod standardizat dar adaptabil într-un mod flexibil, combinând perfect spațiul, confortul și siguranța.

În acest fel, sentimentul unic de conducere al modelelor Subaru va fi și mai intens pentru dumneavoastră.

Plăcerea de a conduce în siguranță

Manevrarea agilă nu este doar distractivă ci și sigură, de exemplu atunci când trebuie efectuate manevre rapide. În pofida gărzii la sol înalte (220 mm) noul model Forester se conduce ușor și precis, oferind senzații sportive în viraje.

Confort la volan

Șasiul mai rigid și îmbunătațirile aduse suspensiei și barelor stabilizatoare permit Forester-ului să ruleze și mai liniștit pe toate tipurile de drumuri. Confort care vă permite să faceți față chiar distanțelor lungi, fără a va simți obosiți.

Habitaclu izolat fonic

În interiorul spațios, zgomotele și vibrațiile sunt aproape insesizabile, astfel încât fiecare călătorie la bordul noului model Forester devine cu adevărat relaxantă.

X- Mode

Noul Forester vă oferă încredere încă de la început. Este distractiv, la indemană și confortabil. Abordează în siguranță deplină curbele de tot felul în ciuda înălțimii SUV-ului. Modelul Forester a fost proiectat astfel încat dumneavoastră și pasagerii dumneavoastră să călătoriți pe distanțe lungi într-o relaxare totală.

Iar sistemul de tractiune integral Symmetrical AWD împreună cu sistemul X-MODE vă permit să mergeți în siguranță oriunde vă va duce spiritul de aventură.

X-Mode și Hill Descent Control

Noul Forester își va arăta potențialul maxim datorită sistemului avansat X-MODE. Modul [SNOW / DIRT] vă permite să abordați suprafețe alunecoase acoperite cu zăpadă, murdărie sau pietriș cu tracțiune sigură. Selectați modul [D.SNOW / MUD] atunci când condusul devine deosebit de dificil iar anvelopele riscă să piardă aderența, de exemplu în zapadă afânată, noroi sau nisip.

Sistemul X-MODE folosește cuplul ridicat și răspunsul rapid al unității electrice pentru a continua deplasarea atunci când aderența este slabă. Un avantaj suplimentar pentru sentimentul dumneavoastră de siguranță. În plus, sistemul de control al coborârii (Hill Descent Control) vă permite să abordați secțiuni de coborâre alunecoase la viteză controlată scazută.

Garda la sol înaltă

Noul Forester nu are doar o gardă la sol mare tipică unui SUV. De asemenea, unghiurile de înclinare și rampă au fost optimizate astfel încât să puteți depăși multe obstacole, fără riscul de deteriorare.

SI-DRIVE

Sistemul Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) vă permite să selectați caracteristicile de performanță ale motorului care vi se potriveșc cel mai bine cu un buton pe volan. În modul „Intelligent”, bateria litiu-ion permite o conducere echilibrată și economică.

Modul „Sport”, pe de altă parte, garantează o accelerare spontană și puternica datorită asistenței oferite de motorul electric și a unei senzații superioare de conducere.

La volan, sunteți întotdeauna responsabil pentru o conducere atentă, sigură și respectarea reglementărilor de circulație. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe sistemul de monitorizare a șoferului. Ca ajutor tehnic, inevitabil nu funcționează și reacționează la fel în toate condițiile. Vă rugăm să rețineți specificațiile tehnice și factorii care influențează funcția din manualul de utilizare.